Torsdag till söndag

2012-06-18 @ 05:17:21

Är fortfarande kameralös men tänkte ändå ger er en uppdatering om vad som hänt de senaste dagarna. I torsdags åkte jag som sagt in till New York igen, var inne runt lunchtid och mötte upp Josse, Bea och hennes pojkvän utanför deras hotell. Vårt första stopp för dagen blev The High Line Park, ett gammalt järnvägsspår högt uppe bland husen som nu byggts om till promenadväg. Vädret var underbart så vi passade på att luncha där uppe och gick hela vägen ner till 12st. Efter det blev det några timmars shopping och strosande nere i downtown innan vi mötte upp Sara och hennes syster för middag. Vi åt på La Esquina, ett ställe som ser ut som en kiosk utifrån men i själva verket rymmer världens mysigaste mexikanska restaurang. När vi avslutat middagen var det dags för mig att säga hejdå till mina vänner för den här gången och åka tillbaka till Westport.

 

Fredagen bestod av jobb mellan 7-3.30 och då mina tre minstingar har sommarlov tog jag dem på Zoo. Lite galet att ha koll på en femåring och två fyraåringar, men de skötte sig hur bra som helst och vi hade en riktigt fin dag. Senare på kvällen kom Astrid, Jenny och Malin över för att titta på Sverige-England som jag spelat in nere i källaren (läs världens största lekrum med världens största tv). Tråkigt att det blev förlust och att Sverige nu är ute ur Em, men för att citera Malin får jag väl säga att popcornen var goda och sällskapet fint.

 

I lördags var jag helledig och dagen inleddes med sovmorgon och lite skypande. Runt lunchtid blev jag upphämtad av Jenny och vi begav oss ner till stranden för några timmars solande och mitt första dopp i Long Island Sound. Senare blev vi bjudna på barbeque hemma hos Jenny och vi åt och åt och åt tills vi både hamnade i lite matkoma. Dock hann vi inte med nån vila, efter maten bytte vi strandklänningarna till partyoutfits och tog tåget in till South Norwalk där vi mötte upp svenska Marika. Kvällen inleddes för min del med en söndertrampad sko (som inte var min, förlåt igen Jenny!) vilket skulle bli panik vilken utekväll som helst. Men då vi återigen hade traskat från Jenny till tågstationen och därmed hade med oss skoombyte löste det sig hur bra som helst. Klackarna byttes mot Converse och sedan fortsatte kvällen med öl och nachos på Burger Bar innan vi dansade på både the Loft och Black Bear.

 

Söndag idag och jag följde med min värdfamilj till barnens farfar och hans fru. De bor i ett radhus precis vid havet så efter att ha lunchat gick vi ner till stranden. Barnen badade, vi byggde ett gigantiskt sandslott, samlade snäckor och lekte sjöjungfruar hela eftermiddagen. Väl hemma i Westport blev det take out och sen fastande jag och hela värdfamiljen framför Shrek, älskar fortfarande den filmen. Nu har jag dragit mig tillbaka till mitt rum och laddar jag inför en intensiv arbetsvecka. Alla barnen har sommarlov men inga camps har börjat än så jag lär vara busy!

 


Strandbild, dock inte från helgen utan på Elin och mig framför soluppgången i Miami.

Levnadstecken!


Hej hej! Maria heter jag och den 5 september 2011 flyttar jag till USA för att jobba som au pair i en familj med fyra barn. Jag kommer bo i en stad som heter Westport som ligger omkring en timme norr om New York. Välkommen att följa mig och mina äventyr på andra sidan Atlanten!


Westport

Sverige